سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکس خود را نشناسد، به غیر خود نادانتر باشد . [امام علی علیه السلام]
دنیای مجازی
 
رابطه چاقی و سرطان سینه

زنان مبتلا به سرطان سینه که ویتامین D خونشان بالاست، شانس بهبودشان بیش تر است.ویتامین D خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش می دهد.

سرطان سینه

سرطان سینه

سرطان سینه را بیشتر بشناسیم

سرطان سینه از شایع ترین نوع سرطان در زنان است، اما ویژگی خاص آن در مقایسه با سایر سرطان ها قابل درمان بودن سرطان سینه است. سرطان سینه سالانه حداقل 70 هزار نفر را در ایران درگیر می کند.

آمارها می گویند 95 درصد سرطان سینه با معاینه خود افراد کشف می شوند. نکته در اینجاست که اگر زنان از سنین پایین تر، که شانس سرطان سینه کمتر است، به معاینه ماهاهنه سینه های خود عادت کنند، با خصوصیات آن ها آشنا می شوند و هر حالت غیر عادی را خیلی زود تشخیص می دهند. تشخیص هم هر چه زودتر باشد، درمان سرطان سینه امیدوارکننده تر است. به همین علت پزشکان توصیه می کنند زنان از 20 سالگی به بعد، هر ماه، تا 3 روز بعد از پایان عادت ماهانه، سینه هایشان را معاینه کنند.

اکثر پزشکان از آوردن کلمه « سرطان » خودداری می کنند و می گویند توده، غده یا ناراحتی جدی، اما نمی گویند سرطان، در حالی که این حق بیمار است که از شرایط جسمی اش خبر داشته باشد و بداند که در چه وضعیتی است. در مرحله بعد باید درمان ها را برای او توضیح داد و به او کمک کرد که با بیماری اش کنار بیاید.

برای بیش تر افراد کلمه سرطان مترادف است با مرگ فوری، در حالی که این تصور کاملاً اشتباه است.

همچنین نحوه تشخیص بیماری های سینه را به روش ماموگرافی که در اینجا ( تشخیص بیماری سینه ) به شرح آن پرداخته ایم را مطالعه کنید.

علایم سرطان سینه

سرطان سینه و تغذیه

زنان مبتلا به سرطان سینه که ویتامین D خونشان بالاست، شانس بهبودشان بیش تر است.ویتامین D خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش می دهد. برای پیش گیری از سرطان سینه، مقدار ویتامین D مصرفی روزانه برای زنان کمتر از 50 سال، 200 واحد و برای زنان بالاتر از 50 سال، 600 واحد بین المللی توصیه می شود. ورزش در کنار مصرف ویتامین D خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 60 درصد کاهش می دهد و در مقابل، اضافه وزن این خطر را افزایش می دهد.

5 دسته غذای برتر دارای ویتامین D

  1. روغن کبد ماهی
  2. ماهی ساردین
  3. زرده تخم مرغ
  4. میگو
  5. کره

ویتامین C در پیشگیری از سرطان سینه نقش ویژه ای دارد.

غذاهای برتر دارای ویتامین C

  1. جعفری، فلفل سبز و عسل موم دار
  2. قارچ
  3. عسل، گل کلم، توت فرنگی و ترتیزک
  4. کلم، اسفناج، پرتقال و لیمو ترش
  5. لیمو، نارنگی، کاهو، گریپ فروت و جگر سفید

انباشته شدن چربی در بدن، افزایش کالری و عدم تخلیه انرژی های ناشی از آن از عوامل بروز سرطان، به خصوص سرطان های سینه، رحم، پروستات، کیسه صفرا و روده است. مصرف چربی های حیوانی به مراتب خطرناک تر است. مصرف زیاد گوشت قرمز نیز احتمال ابتلا را بالا می برد. محققان دانشگاه لیدر به دنبال مطالعه 35 هزار زن به این نتیجه رسیدند که خوردن 30 گرم فیبر در روز می تواند خطر سرطان سینه را پایین بیاورد. به همین علت به خانم ها توصیه می شود برای پیش گیری حتماً در رژیم غذایی خود فیبر بیشتری بگنجانند. لذا لازم است در صبحانه از حبوبات و نان های سبوس دار و قهوره ای به جای نان سفید و از 5 واحد میوه و سبزی در روز استفاده شود.

فیبر ها با سرطان سینه می جنگند

دانشمندان انگلیسی در پژوهش های جدید خود اثر خوردن فیبر در مبارزه با سرطان سینه را کشف کرده اند. آنها می گویند خطر بروز سرطان سینه در زنانی که بیش از یائسگی مقادیر زیادی فیبر مصرف کرده اند، یک دوم سایرین است.

محققان دانشگاه لیدر، با بررسی 35 هزار زن در طول مدت هفت سال دریافتند، زنانی که روزانه 30 گرم فیبر مصرف می کنند، یک دوم افردای که روزانه 20 گرم فیبر می خورند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.

در این تحقیق 16 هزار زن بیش از دوران یائسگی قرار داشتند و 18 هزار زن دیگر به یائسگی رسیده بودند. از بین این افراد، 257 نفر پیش از یائسگی به سرطان سینه مبتلا شدند.

وقتی رژیم غذایی دو گروهی را که به سرطان مبتلا شده بودند و آنها را که مبتلا نشده بودند، با هم مقایسه کردند، متوجه شدند زنان مبتلا، درصد بالایی از انرژی مورد نیاز خود را از پروتئین و منابع گوشتی دریافت کرده و کمتر از فیبر و ویتامین ث استفاده می کردند. این در حالی است که چنین تاثیری در زنان یائسه که 350 تن از آنان به سرطان سینه مبتلا شدند، دیده نشد، یعنی خوردن فیبر فقط در سنین قبل از یائسگی می تواند این اثر محافظتی را داشته باشد. توجه متخصصان برای این موضوع آن است که فیبر، کارش را در بدن با پردازش و تنظیم هورمون زنانه استروژن انجام می دهد. البته برای زنان یائسه یک خطر مضاعف هم وجود دارد و آن اینکه آنها به دلیل اضافه وزن بیشتر، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار می گیرند. مصرف مواد غذایی غنی از فیبر برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده هم پیشنهاد شده است.

رابطه چاقی و سرطان سینه

تحقیقات جدید نشان داده اند که بین افزایش وزن در بزرگسالی و ابتلا به سرطان سینه ارتباط مشخصی وجود دارد. محققان مجله بین المللی سرطان گزارش داده اند که سن 20 تا 40 سالگی، یعنی از وقتی که خانم برای اولین بار حامله می شود تا وقتی که یائسه می شود، افزایش وزن او در ایجاد سرطان سینه اثر مهمی دارد. البته پیش از این هم متخصصان به این نتیجه رسیده بودند که وزن زیاد یکی از عوامل خطر آفرین برای این سرطان است.

“به ازای هر یک کیلو اضافه وزن، 5 درصد خطر سرطان سینه زیاد می شود.”

نکته اینجاست که با کاهش همین مقدار وزن و در نتیجه کاهش هورمون استروژن، می توان خطر ابتلا را حتی بیش از پیش کاهش داد.

کدام زنان بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند؟

چند گروه از زنان ریسک بالایی برای ابتلا به این بیماری را دارند؛

  • زنانی که قاعدگی های طولانی دارند.
  • زنانی که قاعدشان قبل از 12 سالگی شروع و بعد از 50 سالگی تمام شود.
  • افرادی که از قرص های ضد بارداری یا درمان های جایگزین هورمون استفاده می کنند.
  • زنانی که در تاریخچه خانوادگی آن ها این بیماری وجود دارد.
  • همچنین سرطان سینه در زنانی که به طور مرتب معاینه نمی شوند و آنهایی که وزنشان را در حد طبیعی نگه نمی دارندف شایع تر است.
  • مصرف الکل و سیگار هم درصد این بیماری را بالا می برد.

 

زمان معاینه پستان

در زنانی که عادت ماهانه دارند، روز پنجم تا هفتم بعد از شروع عادت ماهانه زمانی است که پستان ها حداقل تورم و حساسیت را داشته و مناسب ترین زمان معاینه پستان می باشد.

در زنان یائسه، باید تاریخ معینی را در هر ماه مشخص نمود و به طور ماهانه در همان تاریخ پستان ها را معاینه کرد.

زنانی که رحم آنها به عللی خارج شده است و در سنین قبل از یائسگی عادت ماهانه نمی شوند، جهت مشخص کردن زمان مناسب معاینه باید به پزشک خود مراجعه کنند.

در زنان شیر ده، پستان ها باید بعد از تخلیه کامل شیر معاینه شوند. زنان حامله و همچنین زنانی که پستان مصنوعی دارند نیز باید مانند سایر زنان، ماهانه پستان های خود را معاینه کنند.

مراجعه به پزشک

در صورتی که هر یک از علایم سینه زیر مشاهده شود باید به پزشک مراجعه کرد:

الف – احساس توده در پستان، زیر بغل یا بالای استخوان ترقوه.

ب – ترشح خود به خود، یا دائمی پستان

ج – کشف پستان های گره گره

د – هر یافته غیر طبیعی جدید مثل فرورفتگی نوک پستان و فرورفتگی پوست پستان، ناقرینگی پستان ها

ه – حساسیت و درد پستان

بسیاری از علایم فوق می تواند نشانه بیماری های خوش خیم پستان نیز باشد.

به یاد داشته باشید که سرطان سینه (پستان) در مراحل اولیه قابل درمان است.

نشانه های سرطان سینه را در اینجا ( علایم سرطان سینه ) مشاهده کنید.

چگونه می توان یک تومور خوش خیم را از یک تومور بدخیم تشخیص داد؟

یک ماموگرام نمی تواند یک تومور خوش خیم از بدخیم را تشخیص دهد. تنها راه تشخیص قطعی یک توده مشکوک در سینه انجام یک بیوپسی (نمونه برداری) از آن است که در این روش توده یا قسمتی از آن جهت آزمایشات میکروسکوپی برای سلول های سرطانی برداشته می شود.

اگر وجود سرطان مسجل شد پزشک متخصص مشخص می کند که سلول های سرطانی به بافت های اطراف سینه متاستاز داده است یا نه. شایع ترین محل متاستاز در بیماران مبتلا غده های لنفاوی زیر بغل است. وجود یا عدم وجود سلول های سرطانی در بافت ها به پزشک کمک می کند که چقدر سرطان پیشرفته است.

روش های درمان سرطان سینه

عمل جراحی برداشتن سینه یا مستکتومی

سابقاً وقتی کسی توده بدخیمی در سینه داشت، جراحان ترجیح می دادند همه سینه را بردارند تا خیال خودشان و مریض را راحت کنند. اما حالا جرحی ها محتاطانه تر انجام می شود. در عمل اول، یک چهارم کل سینه برداشته می شود. اگر در بررسی های پاتولوژیست، حداقل 1 سانتی متر دور تومور بافت سالم وجود داشت، این نشان می دهد که مقدار برداشت کافی بوده است. البته اکثر بیماران وقتی مراجعه می کنند که دیگر چاره ای جز برداشتن کل سینه نیست.

در عمل برداشتن غده فقط غده های لنفاوی برداشته می شود و به عضله و عصب دست نزده نمی شود. یکی دو روز اول ممکن است موقع حرکت دادن دست احساس درد وجود داشته باشد.

گذاشتن پروتز سینه در همان جراحی اول توصیه نمی شود چون ممکن است به شیمی درمانی نیاز باشد و این پروتز مشکل ساز می شود. بهتراست بعد از تمام شدن جلسات شیمی درمانی، برای گذاشتن پروتز (سینه مصنوعی) اقدام کرد.

شیمی درمانی

مرحله بعد از برداشتن سینه شیمی درمانی است. در یکی دو جلسه اول ممکن است حالت تهوع شدید، خون ریزی از لثه و بینی، سرگیجه و بی حالی، کبودی ناخن ها و خشک شدن پوست پیش آید. اما دوره های بعدی راحت تر است.

 

منبع مطلب سرطان سینه : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مجتبی محرر 94/11/7:: 3:41 عصر     |     () نظر
درباره
صفحه‌های دیگر
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها
بک لینک بک لینک